روش درست کردن چای دستی

در این مطلب قصد داریم با هم مراحل تهیه چای دستی و طبیعی را مرور کنیم، کافیست به نزدیک ترین باغ چای بروید ( اگر باغ چای نزدیک شما نیست در لیست برنامه های وقتی که به شمال سفر می کنید این مورد را اضافه کنید! ) و برای شروع چند کیلو برگ چای بچینید!

در ادامه با ما همراه باشید تا یک چای بدون افزودنی و کاملا طبیعی را درست کنیم و نوش جان بنمائیم!

جمع آوری چای

پس از جمع آوری برگ سبز چای، آنرا در ظرفی ریخته یا روی یک زیرانداز پارچه ای پهن کنید و بمدت چند ساعت به حال خود رهایش کنید تا پلاسیده شود.

مالیدن و مچاله کردن چای

چای پلاسیده شده را داخل سینی بزرگ ریخته و با دست  شروع به مالش و مچاله کردن چای نمایید

تا زمانیکه کاملا برگهای سبز چای مچاله و ریز شده و حالت آبکی و کف مانند به خود می بگیرد.

البته باید دقت کنید نباید زیاد کف دار شود چون روی رنگ چای تاثیر می گذارد و در نهایت تیره تر می کند.

در این زمان چای را داخل ظرفی ریخته و درگوشه ای از اتاق بمدت چند ساعت گذاشته و روی ان را با پارچه ی تمیزی می پوشانیم تا رنگ زرد به خود بگیرد

برشته کردن چای پلاسیده شده

در انتها آنرا در معرض آفتاب داغ تابستان گذاشته تا کاملاً خشک گردد و یا اینکه داخل سینی ریخته و روی شعله بسیار کم بخاری یا گاز خوراک پزی با بهم زدن خشک می کنند.

چای بدست آمده صد درصد طبیعی و بهداشتی بوده و برای سلامتی بدن بسیار مفید خواهد بود چرا که فقط خواص طبیعی چای سیاه را داشته و از افزودن هرگونه آلودگی شیمیایی و میکروبی دور بوده است.

این چای سیاه طبیعی که توسط شما درست شده دارای خواص بالایی است از شما دعوت می کنیم برای اطلاع از خواص آن مطلب فواید چای سیاه را نیز مطالعه کنید!

مطالب مرتبط

3 نظر “روش درست کردن چای دستی”

  1. فرهاد

    با سلام و خسته نباشید خدمت شما،
    در مورد چای دستی یا سنتی باید این رو بگم که در گیلان به دو صورت چای به روش سنتی تولید میشه، در شرق گیلان چای دو برگ و یک غنچه را از بوته چای میچینند(نه هر برگه چای را) سپس چای چیده شده را روی پارچه ای تمیز در زیر سایه و یا در محلی مانند اتاق ها که خنک و دور از تابش مستقیم آفتاب هست نگه داری میکنن و بین یک روز تا سه روز چای را در همان محل نگه میدارند البته بسته به حجم چای چیده شده روش هوادهی چای یا همان زیرورو کردن چای در چند مرحله انجام میگردد. بعد از پلاسیده شدن یعنی زمانی که برگ چای رطوبت خود را ازدست داده و کدر شده آن را روی تختی چوبی (گاهی تخته ای استفاده میشود که روی آن میخ هاب ریزی کوبیده شده تا چای با برخورد به آنها فر شود)مالش میدهند بعدش مالش دادن و آب پس دادن برگه چای آن را درون پارچه ای تمیز قرار داده و چند ساعت آن را زیر نورآفتاب قرار میدهند تا سیاه شود. در غرب گیلان تمام موارد فوق انجام داده میشود به غیر از مرحله قراردادن زیر نور آفتاب، در این مرحله چای را داخلی سینی بزرگی ریخته و به خوبی از هم جدا میکنن و با شلعه بسیار کم و در هربار زیرورو چای سبز تبدیل به چای سیاه میشود که بسیار خوش طعم و خوش عطر هستش.

      1. فرهاد

        ممنونم😊

نظر خود را بنویسید