خاصیت چای سیاه بر سلامت انسان

به غیر از آب، چای سیاه یکی از پر مصرف ترین نوشیدنی های جهان است.

این چای از گیاه Camellia sinensis بدست می آید و اغلب با گیاهان دیگر برای طعم های مختلف مانند برگاموت،هل و… برای عطر و طعم مطلوب تر ترکیب می شود.چای سیاه درعطر و طعم قوی تر است و حاوی کافئین بیشتری نسبت به چای های دیگر است،اما بازهم از قهوه کافئین کمتری دارد.

چای سیاه همچنین دارای مزایای سلامتی فراوان است زیرا حاوی آنتی اکسیدان ها و ترکیباتی است که می تواند باعث کاهش التهاب بدن شود.در اینجا چندین مزایای سلامتی چای سیاه وجود دارد که همه ی آنها توسط علم به آزمایش رسیده اند.



چای سیاه مصرف می کنیم زیرا :

  • دارای خواص آنتی اکسیدانی است
    آنتی اکسیدان ها به عنوان یکی از مزایای افزایش سلامتی شناخته شده اند.

مصرف آنها می تواند به حذف رادیکال های آزاد و کاهش آسیب به سلول در بدن کمک کند. این در نهایت ممکن است به کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن کمک کند

پلی فنول ها یک نوع آنتی اکسیدان هستند که در غذاها و نوشیدنی های خاصی مانند چای سیاه یافت می شوند.گروه های پلی فنل، از جمله کاتچین ها، تئوفلاوین ها و تارو بیگینین ها، منبع اصلی آنتی اکسیدان ها در چای سیاه هستند و ممکن است باعث افزایش سلامتی عمومی شود.

در واقع، یک مطالعه در موش های صحرایی نقش تئوفلاوین ها را در چای سیاه و خطر ابتلا به دیابت، چاقی و افزایش کلسترول مورد بررسی قرار داد. نتایج نشان داد که تئوفلاوین ها کلسترول و میزان قند خون را کاهش می دهند.

مطالعه دیگری در مورد نقش کاتچین ها از عصاره چای سبز بر وزن بدن انجام شد. این یافته نشان داد افرادی که یک بطری حاوی 690 میلیگرم کاتچین از چای را روزانه به مدت 12 هفته مصرف کردند، کاهش چربی بدن را نشان داد.

در حالی که بسیاری از مکمل ها حاوی آنتی اکسیدان ها هستند، بهترین راه برای مصرف آنها از طریق غذا و نوشیدنی ها است. در واقع، برخی تحقیقات متوجه شده اند که مصرف آنتی اکسیدان ها در فرم مکمل ممکن است به سلامت شما آسیب برساند.

خلاصه
چای سیاه حاوی گروهی از پلی فنول هایی است که دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند. مصرف آنتی اکسیدان ها ممکن است به کاهش خطر ابتلا به بیماری مزمن کمک کند و سلامت کلی شما را بهبود بخشد.

  • می تواند سلامت قلب را افزایش دهد
    چای سیاه حاوی گروه دیگری از آنتی اکسیدان ها به نام فلاونوئیدها است که به سلامت قلب کمک می کند.

در کنار چای، فلاونوئیدها را می توان در سبزیجات، میوه ها، شراب قرمز و شکلات تیره یافت.مصرف آنها به طور منظم می تواند به کاهش بسیاری از عوامل خطر برای بیماری های قلبی، از جمله فشار خون بالا، کلسترول بالا، افزایش سطح تری گلیسیرید و چاقی کمک کند

یک مطالعه کنترل شده به صورت تصادفی نشان داد که مصرف چای سیاه در مدت 12 هفته باعث کاهش معنیداری در میزان تری گلیسیرید 36٪، کاهش قند خون 18٪ و کاهش میزان پلاسمای LDL / HDL به میزان 17٪ است.

مطالعه دیگری نشان داد افرادی که سه فنجان چای سیاه را در روز مصرف کردند 11٪ خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دادند.اضافه کردن چای سیاه به روال روزانه شما یک راه آسان برای ترکیب آنتی اکسیدان ها در رژیم غذایی خود است و به طور بالقوه خطر ابتلا به عوارض سلامتی خود را کاهش می دهد.

خلاصه
چای سیاه حاوی فلاونوئیدها است که برای سلامت قلب مفید هستند. مطالعات نشان داده اند که مصرف منظم نوشیدن چای سیاه ممکن است به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی کمک کند.

  • ممکن است کلسترول LDL “بد” را کاهش دهد
    بدن حاوی دو لیپوپروتئین است که کلسترول را در سراسر بدن حمل می کند.

یکی از آن ها لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) است و دیگری لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) است.

LDL به عنوان “بد” لیپوپروتئین در نظر گرفته می شود زیرا کلسترول را به سلول های بدن منتقل می کند. در همین حال، HDL به عنوان “خوب” لیپوپروتئین در نظر گرفته می شود، زیرا کلسترول را از سلول های شما خارج می کند و به کبد منتقل می شود.هنگامی که LDL بیش از حد در بدن وجود دارد، می تواند در شریان ها ایجاد کند و ذخایر مومی به نام پلاک ها ایجاد کند. این می تواند به مشکلات ناشی از نارسایی قلبی یا سکته مغزی منجر شود.

خوشبختانه برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف چای ممکن است به کاهش کلسترول LDL کمک کند.یک مطالعه به صورت تصادفی نشان داد که نوشیدن پنج وعده از چای سیاه در روز، LDL کلسترول را در 11 درصد افراد مبتلا به سطوح کلسترول کم و یا به آرامی افزایش می دهد .

یکی دیگر از مطالعات سه ماهه ای که به صورت تصادفی در 47 نفر انجام شد، عوارض عصاره چای سیاه چینی سنتی و پلاسبو در سطح LDL مقایسه شد.

نتایج نشان داد که میزان LDL در افرادی که چای سیاه را در مقایسه با پلاسبو مصرف می کنند، بدون هیچ عوارض جانبی نامطلوب است. محققان نتیجه گرفتند که افزایش سطح کلسترول درصد احتمال بیشتری به ابتلا به بیماری قلبی و چاقی می شود


خلاصه


LDL و HDL دو نوع لیپوپروتئین هستند که کلسترول را در سراسر بدن حمل می کنند. بیش از حد LDL در بدن می تواند خطر بیماری قلبی و سکته را افزایش دهد. مطالعات نشان داده اند که چای سیاه به کاهش سطح LDL کمک می کند.

  • ممکن است سلامت روده را بهبود بخشد
    مطالعات نشان داده اند که نوع باکتری در روده شما ممکن است نقش مهمی در سلامت شما داشته باشد.

به همین دلیل است که روده حاوی هزاران باکتری و همچنین 70-80٪ از سیستم ایمنی بدن شما است.

در حالی که بعضی از باکتری ها در روده شما برای سلامتی شما مفید است، بعضی از آنها نیستند.

در واقع، برخی مطالعات پیشنهاد کرده اند که نوع باکتری در روده شما ممکن است نقش مهمی در کاهش خطر داشته باشد

منبع : HealthLine

مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید